پشتیبان گیری اطلاعات

بدون نظر خدمات

تکنولوژی های مربوطه

Snapshot

منظور از Snapshot گیری این است که در یک لحظه زمانی مشخص، یک عکس از دیتای شما گرفته می شود به گونه ای که بعدا بتوانید دیتا را

 به همین نقطه برگردانید. به عنوان مثال اگر روز شنبه ساعت ۸ صبح از دیتای خود Snapshot بگیرید و روز دوشنبه در اثر نفوذ سایبری یا یک کد مخرب، دیتای شما خراب شود، بتوانید با برگرداندن snapshot شنبه، دیتای خود را به شرایط روز شنبه برگردانید. طبیعتا اخذ Snapshot نمیتواند شما را از همه ریسک ها مانند خرابی سخت افزاری، محفوظ نگه دارد. برای اخذ Snapshot شما لازم ندارید فضای ذخیره سازی مجزایی علاوه بر دیتای اصلی در اختیار داشته باشید.

بک آپ

 

منظور از بک آپ گیری این است که یک نسخه از کل دیتا یا تغییرات دیتا نسبت به یک نقطه زمانی مشخص، از روی دستگاه ذخیره سازی سازمان، به مقصد دیگری کپی شود. ممکن است مقصد بک آپ، روی همان دستگاه وجود داشته باشد ولی در این حال نیز شما نیازمند فضای مجازی کاملا مجزایی برای کپی کردن نسخه بک آپ تان به آن داشته باشید. به عبارت دیگر، در بک آپ گیری، شما یک مبدا بک آپ دارید و یک مقصد بک آپ. این دو میبایست فضاهای کاملا مجزایی باشند و شما عملا دیتا را از مبدا بک آپ به مقصد بک آپ کپی می کنید. روش های مختلف و متعددی برای کپی کردن دیتا از مبدا به مقصد بک آپ وجود دارد که در ادامه به آن پرداخته می شود. یکی از تفاوت های بک آپ با Snapshot همین است که به دلیل آنکه نیاز است دیتا کپی شود و کپی زمان بر است، مقوله طول مدت زمان بک آپ گیری در سازمان هایی که دارای دیتای زیادی هستند یک چالش است. ولی در مقوله Snapshot معمولا خیلی سریع قابل انجام است. به عنوان مثال یک نسخه Full Backup از ۱۰۰ ترابایت دیتا ممکن است چند ساعت طول بکشد ولی همین دیتا، در کمتر از چند دقیقه Snapshot گیری می شود. بسیاری از روش های بک آپ گیری، در جزییات خود، Snapshot را استفاده میکنند. به عبارت دیگر Snapshot یکی از اجزای سیستم بک آپ گیری برخی سازمان  ها است. به این ترتیب که یکی از روش های معمولی که امروزه استفاده می شود این است که ابتدا یک Snapshot از کل دیتا گرفته میشود و سپس این Snapshot به فضای دیگری کپی می شود.

 

 

آرشیو آنلاین دیتا:

بین آرشیو دیتا و بک اپ گیری از دیتا، تفاوت وجود دارد. هدف از آرشیو آنلاین دیتا این است که کل دیتای آنلاین، روی فضای ذخیره سازی گران قیمت قرار داده نشود. سازمان هایی که دارای دیتای بسیار زیاد هستند، مساله هزینه بر بودن بستر ذخیره سازی برایشان به یک معضل بدل می شود. یکی از راه های کاهش هزینه در لایه ذخیره سازی برای سازمانهایی که دارای حجم زیاد دیتا هستند این است که دیتاهای قدیمی خود که مراجعه به آنها کم است را به فضای ذخیره سازی ارزان قیمت تری انتقال دهند. به عنوان مثال در یک سرور ایمیل مانند Gmailچندین میلیون کاربر عضو هستند که معمولا به ایمیل های قدیمی خود مراجعه زیادی ندارد.   در این صورت، در مرکز داده Gmail، ایمیل های قدیمی کاربران بطور اتوماتیک به فضای ذخیره سازی ارزان تری منتقل می شود. اگر کاربری نیازمند دسترسی به ایمیل سه ماه قبل خود باشد، بستر ، ابتدا با چک کردن آدرس دهی دیتا متوجه می شود که این بخش از دیتا روی تجهیزات ارزان قیمت هستند، سپس دیتا را از روی آنها واکشی کرده، برای کاربر ارسال می نماید. بدیهی است که وقتی دیتاهای قدیمی روی بستر ارزان تری نگهداری می شوند، سرعت دسترسی به آنها هم کمتر خواهد بود. یکی از تفاوت های آرشیو با بک آپ، هدف این دو است. آرشیو، با هدف کاهش هزینه در دیتای اصلی سازمان به کار گرفته می شود و هدف بک آپ، افزایش مقاوم پذیری سازمان در برابر خرابی دیتا است. به عنوان مثال، اگر شما ۱۰۰۰ ترابایت دیتا داشته باشید ممکن است ۵۰۰ ترابایت آنرا بصورت دیتای آنلاین روی تجهیزات گران قیمت نگهداری کنید و  ۵۰۰ ترابایت آن را در فضای ارزان تر آرشیو کنید. تفاوت دیگر آرشیو آنلاین با بک آپ، آین است که وقتی ۵۰۰ ترابایت از مجموع دیتای خود را آرشیو میگیرید، این دیتا از روی استوریج گران قیمت شما حذف شده، به فضای ذخیره سازی ارزان قیمت منتقل می شود. در حالیکه در بک آپ گیری، کل دیتا روی دستگاه ذخیره سازی اصلی تان وجود دارد و شما آنرا به محل دیگری کپی میکنید که دو نسخه داشته باشید.

 

انواع مختلف بک آپ گیری

 

در این بخش انواع مختلف بک آپ گیری توضیح داده می شود. توصیه می شود نسخه Backup دیتا، روی دستگاه مجزایی از دستگاه ذخیره سازی آنلاین دیتا نگهداری شود. چرا که در غیر این صورت، با خراب شدن دستگاه، دیتای اصلی نسخه بک آپ شما هم از دست خواهد رفت. لذا توصیه این است که Backup بهتر است روی دستگاه مجزایی صورت بپذیرد که علاوه بر پوشش ریسک های نرم افزاری خرابی دیتا، ریسک های سخت افزاری خرابی دیتا را هم پوشش دهد.

 

Full Backup

 

منظور از Full Backup این است که یک نسخه کامل از دیتا، بک آپ گیری شود. در صورتی که در بک آپ گیری به Snapshot بسنده کنید، روی همان فضایی که دیتای شما قرار دارد بطور سریع Snapshot گیری می شود. در غیر این صورت، دیتا را بطور کامل به فضای مجزایی کپی خواهید کرد.  تهیه Full Backup  در صورتی که از مکانیزم های فشرده سازی استفاده نکنید، فضایی برابر با دیتای اصلی نیاز خواهد داشت. تهیه Full Backup اگر بخواهید آنرا روی دستگاه مجزایی از دستگاه شامل دیتای اصلی نگهدارید، در شرایط حجم دیتای زیاد، زمان بر است. علاوه بر آن نیازمند فضای زیادی برای تهیه بک آپ دارد. بعنوان مثال سازمانی که ۱۰۰ ترابایت دیتا دارد، در صورتی که بخواهد یک Full Backup روی دستگاه مجزایی بگیرد، هم ۱۰۰ ترابایت فضای مجزا روی دستگاه مقصد لازم دارد و هم چندین ساعت زمان بک اپ گیری به طول خواهد انجامید.  به همین دلیل، انواع دیگری از بک آپ وجود دارد که این چالش را حل کنند. لازم به ذکر است اگر بخواهید یک نسخه Full Backup را بازیابی کنید، کل دیتای بک آپ گیری شده را میبایست برگردانید. البته در نرم افزارهای اخیر این امکان وجود دارد که Full Backup مربوط به یک یا چند سرور خاص را برگردانید.

 

Differential Backup

منظور از Differential Backup این است که کل تغییرات دیتا نسبت به یک نقطه مبدا (نقطه ای که Full Backup میگیرید) بک آپ گیری شود. به عنوان مثال ممکن است شنبه Full Backup بگیرید و سه شنبه Differential Backup. در این صورت تمامی تغییرات دیتا اعم از آپدیت ها، حذف ها و اضافه شدن های دیتا بین فاصله شنبه تا سه شنبه در نسخه Differential Backup شما موجود است. در این حالت اگر نیاز به بازیابی دیتا در روز سه شنبه پیدا کنید، ابتدا نسخه Full Backup اخذ شده در روز شنبه را بازیابی می کنید و سپس نسخه Differential Backup روز سه شنبه را برمی گردانید.

Incremental Backup

منظور از Incremental Backup این است که بک آپ تان به جای اینکه مانند Differential Backup نسبت به نقطه پایه Full Backup انجام شود؛ نسبت به Incremental Backup قبلی ، صورت میپذیرد. به عنوان مثال میتوانید روز شنبه Full Backup بگیرید. و روز های شنبه تا سه شنبه، Incremental Backup شامل تغییرات دیتا نسبت به روز قبلی را Backup بگیرید. در این نوع Backup گیری، اگر روز سه شنبه نیازمند بازیابی دیتا شوید لازم است ابتدا Full Backup روز شنبه را بازیابی کنید و سپس، Incremental Backup ها را به ترتیب، شنبه، یکشنبه، دو شنبه و سه شنبه برگردانید. اگر هر کدام از Incremental Backup ها امکان بازیابی پیدا نکند و پیغام خطا بدهد، نمیتوانید Incremental Backup های روزهای بعد از آنرا برگردانید

 

دیدگاه خود را ثبت کنید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *